Jump to content


Toggle shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

• Read the FAQ first before asking questionsShoutbox is for General chat and questions only •
@  Dehietyi : (27 January 2015 - 03:59 AM) proto was in and Kookie had logged in. I'm back in waiting for it to crash again
@  Dehietyi : (27 January 2015 - 03:56 AM) well DT was in as well as jhyper3d the last time I was in so it wasn't them
@  abomb2o11 : (27 January 2015 - 03:35 AM) it crashed before? if so I didnt cause it, I had just joined when it happened
@  Dehietyi : (27 January 2015 - 03:34 AM) idk who is crashing it. I didn't catch the name before it crashed again
@  abomb2o11 : (27 January 2015 - 03:33 AM) um, I zoomed in on a sign using optifine, would that have broken it?
@  Dehietyi : (27 January 2015 - 03:33 AM) yep
@  abomb2o11 : (27 January 2015 - 03:32 AM) server go blam blam for anyone else?
@  Dehietyi : (27 January 2015 - 03:29 AM) ok who blew up the server?
@  Drak : (27 January 2015 - 01:18 AM) Thanks for the fix Luman, though why is the market barren?
@  nikiminha : (26 January 2015 - 05:16 PM) My NEI is bugged...anyone else with this problem?
@  Lumandrill : (25 January 2015 - 04:33 PM) SatBoss We are now a FTB: Direworld20 server :)
@  Lumandrill : (25 January 2015 - 04:32 PM) CT7 - Make a post on the forums in support
@  Art_Pavonis : (25 January 2015 - 04:09 PM) I think someone hasn't read up on the recent changes...
@  XxShadow_sis... : (25 January 2015 - 03:23 PM) What do you mean? Are you using the FTB launcher?
@  satbossblackop : (25 January 2015 - 11:39 AM) Techworld launcher is bugged cant play does anybody else have the same problem?
@  CT7 : (25 January 2015 - 04:58 AM) I have a different minecraft account I want to use, how do I switch to it?
@  XxShadow_sis... : (25 January 2015 - 12:48 AM) All fixed
@  Dehietyi : (25 January 2015 - 12:17 AM) kk thanks.
@  XxShadow_sis... : (25 January 2015 - 12:16 AM) Hyper is the one crashing it, everyone else should be safe to come on, he is aware and shouldn't log on
@  XxShadow_sis... : (25 January 2015 - 12:10 AM) Yes, I am aware, I think I know who it is

Photo

Fix: "Internal client error: java.net.connectException: Connection timed out: connect"

Internal client error java.net Connection timed out: connect

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 NicoNeko

NicoNeko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 29 October 2012 - 01:25 AM

Problem:
"Internal client error: java.net.connectException: Connection timed out: connect"

Explanation:
I was having this problem for a few days now, everytime I tried to connect to the techworld server I got that error message so I searched the forum and goggle it with no luck, I tried to delete java and tekkit and reinstalled it again with no luck, then I notice it gave me the same error message on vanilla minecraft and home tekkit/minecraft servers, so I figure it was something with my computer, but then I got lucky and yesterday someone uploaded a video on youtube on how to fix this problem.

How to fix it:
1)Local Disk (C:)- Windows- System32- drivers- etc
2)Drag "host" file onto desktop
3)Open with Notepad/Notepad++
4)Delete any line that mentions the word Minecraft (As shown above I believe it will be at the bottom of the file)
5)Save the File and transfer back to the folder "etc" (click continue for administrator permission)
6)Re-Join the server (This should hopefully have fixed it).
(copied from the youtube video)

video:



if anyone got the same problem I hope this will help you as it helped me :)



#2 iloveloosy12

iloveloosy12

    Veteran

  • Members
  • PipPipPip
  • 973 posts

Posted 29 October 2012 - 04:55 AM

Thanks nico

Turns out this is the first topic in the "Common Problems and Solutions" oat by MasterGalen in this same section:P
http://minecraft-tec...-and-solutions/
Posted Image

#3 Keluc

Keluc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 March 2013 - 03:34 AM

No help :( I don't even have line that mentions the word Minecraft.

#4 satbossblackop

satbossblackop

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 01 March 2014 - 11:06 AM

I also have this error but i cant fix it since i run tekkit on my macbook. if anybody know a solution please tell me! thanks



#5 SnipingSteve

SnipingSteve

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 02 March 2014 - 08:24 AM

I logged into the Server for the first time, after about 2 mins my FPS froze and then I got this error message.

 

I'm running OSX mavericks on a mackbook air with 4GB ram if this helps



#6 satbossblackop

satbossblackop

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 04 March 2014 - 09:37 PM

I also have this error but i cant fix it since i run tekkit on my macbook. if anybody know a solution please tell me! thanks

 

 

I logged into the Server for the first time, after about 2 mins my FPS froze and then I got this error message.

 

I'm running OSX mavericks on a mackbook air with 4GB ram if this helps

I recently played without my windows mouse and it looks like its fixed and if i plug it back in it crashes after a few minutes

maybe this will help its worth trying.



#7 kaiju32

kaiju32

    Newbie

  • Guest (Applying)
  • Pip
  • 1 posts

Posted 06 March 2014 - 03:35 AM

I also have this error but i cant fix it since i run tekkit on my macbook. if anybody know a solution please tell me! thanks

Try running this in the terminal:

sudo /Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit /etc/hosts



#8 beanboy10

beanboy10

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 60 posts

Posted 24 August 2014 - 06:46 AM

The hosts file does not contain any line with the word minecraft, but I am on a 64-bit computer, and MC runs off of 64 bit Java. I'm going to look (Carefully) and see if I can find a workaround.

 

I have been having this problem for days and it was really bugging me. thank you for putting me on the right track to fixing it.

 

EDIT: I may have figured out why it won't show up. Let me test before saying.